TEME

Picture of SUZUKIJEV PROJEKT ČISTI OCEAN

Projekt Suzuki čisti ocean, koji smo pokrenuli prošle godine ima tri cjeline (stupa). Njegove su dvije cjeline ovaj put u središtu pozornosti. Jedna je svjetska kampanja čišćenja, a druga je uređaj za prikupljanje mikroplastike. Molimo Vas da pogledate ono što smo pokušali učiniti ove godine.

1. Svjetska akcija čišćenja

Akciju smo proveli 22. i 29. svibnja u Hamamatsuu u Japanu. U dva dana sudjelovale su 73 osobe, a skupili smo više od 1.400 kg smeća. Aktivnosti su provedene uz poštivanje mjera za smanjenje rizika od zaraze koronavirusom.

Do sada slične je akcije imalo 8 naših distributera u SAD-u, Palauu, Francuskoj, Italiji, Nizozemskoj, UAE-ima, El Salvadoru i Kolumbiji. Na njima je sudjelovalo 463 ljudi.

Picture of Akcija čišćenja Rijeka 1
Picture of Akcija čišćenja Rijeka 2
Picture of Akcija čišćenja Rijeka 3
Picture of Akcija čišćenja Rijeka 4


2. Probni test (MPC) uređaja za prikupljanje mikroplastike

Suzuki također provodi probni test uređaja za sakupljanje mikroplastike (MPC) na raznim lokacijama na svijetu.
Predstavit ćemo trenutnu situaciju u Nizozemskoj.

Picture of SUZUKI - MOTONAVIS AKCIJA ČIŠĆENJA PODMORJA

Sean Wit, Nizozemski profesionalni ribolovac, ugradio je MPC uređaj na svoj vanbrodski motor DF115A i počeo ga koristiti 27. svibnja 2021. godine. Do sada radi s MPC-om već 1000 sati. Monitoring se provodi na jezerima u Nizozemskoj i Švedskoj koja su dobra mjesta za ribolov. Iako njegov motor ponekad radi u grubim uvjetima, nikad nije bilo nikakvih problema. G.J.Hanse, mehaničar koji je instalirao MPC na DF140A, komentirao je da je to bilo lako instalirati, a promjena filtera također je jednostavna.
Gospodin Wit nastavit će testirati MPC do rujna 2021. godine.

više o uređaju za prikupljanje mikroplastike za izvanbrodske motore - OVDJE

VEZANI SADRŽAJ

Uređaj za sakupljanje mikroplastike
Picture of Suzuki-motonavis akcija čišćenja Riječke luke

SERVISI

VIŠE